Senarai Sabun Cloth Diaper

Berikut saya senaraikan secara ringkas sabun-sabun yang sesuai digunakan untuk cloth diaper

Sabun PUREEN HAD yang serbuk atau liquid dua-dua bleh guna

Ramai juga ibu-ibu yang gunakan sabun KIDDIE WASH COSWAY...boleh beli kat stokis cosway terdekat..kebanyakan yang guna sabun ni mengatakan sesuai untuk kulit bayi mereka


Dan sabun yang peling bagus yang saya pernah dengar komen dari ibu-ibu yang guna adalah sabun Rockin' Green Detergent.Produk dari US ini sangat berkualiti walaupun harganya agak mahal sedikit. Boleh didapati di website http://rockingreensoap.com/. Atau biasa dijual di Pameran atau Ekspo Barangan Bayi..Cuma, sabun ni agak mahal, sesuai untuk buat stripwash sebulan sekali..jangan la guna untuk basuh cloth diaper hari-hari..

Ni review ibu2 yg pernah guna sabun ni: Sangat puas hati dengan performance..insert kene air karat pun bleh ilang.
Insert keras bleh jadi gebu balik...amat gumbiranya hati ini...^_^Dengan adanya sabun ni ibu xrisau nak buat STRIPWASH lg....dah xyah pakai sunlight segala..hehe.Oleh sebab sabun ni agak mahal..utk jimat ibu guna utk STRIPWASH je...tp mahal pun amount guna sket je...so masih jimat. 1 sampel pack tu ibu dapat basuh 5 kali CD. 1 kali dalam 10 pcs CD. Jimat kan??...hehe

Kalo sape2 mahu beli, saya boleh recommend seller2 yang jual sabun ni kat Malaysia..saya ada no kontek diorang..just email je dekat emydin@gmail.com saya akan bagi maklumat seller ni






.

Detergents that is formulated for cloth diaper or best use for cloth diaper

(Available locally in Malaysia)

  • Autumnz - Baby Safe Laundry Detergent
  • Rockin' Green Detergent
  • Charlie's Soap (powder)
  • Pureen HAD (powder)
  • Pureen HAD (liquid)
  • Tiny Bubbles Detergent
  • LunaCare Detergent
  • Nellie's Laundry Soda
  • Mountain Green

Detergents that is formulated for cloth diaper or best use for cloth diaper

(Currently NOT available locally in Malaysia yet)

  • Crunchy Clean
  • Country Save
  • BumGenius Diaper Detergent
  • Bio-Vert (with no perfume)
  • Alltitude
  • Bi-O-Kleen Laundry Powder
  • Charlie's Soap (liquid)
  • Dropps Baby
  • Nature Clean
  • Vaska

Other detergents that is NOT formulated for cloth diaper BUT is said to be safe for cloth diaper

(Have been tried/ tested by others)

  • BabyOrganix Kids Wear Liquid Cleanser
  • Cosway Kiddiewash
  • Might Detergent
  • Fab
  • Trojan
  • Kuat Harimau
  • cosway ecomax - for cp and cd

Others that is NOT a detergent BUT can be use to wash cloth diaper

(Note : Might not be as effective as the other detergent though)

  • Soap Nut
  • Laundry Ball

Detergents that is not suppose to use for cloth diaper

(And yet there is still people using it to wash cloth diaper and ok for some people to use this detergen)

  • Pureen Kiddiwash

  • Pureen ABD

  • Kao Attack

  • Nappikleen

  • Top Detergent

Generally all the basic detergent can be use so long the detergent is free from additives like

- Softener

- Enyzme

- Bleach/ Whitener

- Anti-bacterial properties

- Oils

___________________________________________________________________________

COSWAY  :  For Ultra-Clean, Ultra-Gentle Washes

Delicate Fabric Wash 

Code: 08506     600ml

  •  Effectively removes stains, especially protein stains like blood, food and milk, without shrinking, stretching or fading
  •  Plant-based laundry additive leaves clothes looking vibrantly new, comfortably soft and static-free
  • Anti-bacterial keeps clothes hygienically sanitised, ideal for washing innerwear and undergarments
  • pH-balanced formula is non-drying to hands, and is safe for washing baby wear
  • Rinses off easily and thoroughly, leaving no residue, thus eliminating any possibility of skin irritation or allergy

Alkaline-based detergents cause 'protein fabrics' like silk and wool to shrink. This pH-neutral formula is suitable for all types of washable delicates.

Kredit to: epic-of-life.blogspot.com


Copyright © 2017 One Stop Nur Iman Enterprise. Template oleh Portal Usahawan . Laman Web Ini Dibina oleh Team Kedai Online
warobbo template